AB InBev

Beleggen en aandelen kopen in België, beursberichten, informatie delen, beurskoersen analyseren + Mid, Small, Fixing
Gebruikersavatar
Beheerder
Beheerder
Beheerder
Berichten: 5112
Lid geworden op: 01 Jan 2012 20:51
waarderingen: 3172
Contact:

Re: AB InBev

Berichtdoor Beheerder » 14 Jan 2019 10:44

Klein beetje offtopic maar bij de noorderburen regent het koersdoelverlagingen/verkoopadviezen voor Heineken. Deze ochtend o.a. Credit Suisse dat het koersdoel aanpast van €80,50 naar €74,00 en Morgan Stanley geeft een verkoopadvies.
Disclaimer: berichten geplaatst met dit account zijn geen beleggingsadviezen.

Beleggen met zéér aantrekkelijke tarieven
(klik op broker en vraag vrijblijvend informatie aan)
MeXeM DEGIRO LYNX
Inbev à €6.000 €3,60 €4,28 €6,00
Extra's o.a. 3 maanden
gratis coaching
Geen kosten bij ETF
en turbo kernselectie
Gratis tips en geen
wisselkoersmarge
bekijk hier meer brokers


powered by Surfing Waves

sjos
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2097
Lid geworden op: 20 Jan 2012 11:51
waarderingen: 404
Contact:

Re: AB InBev

Berichtdoor sjos » 14 Jan 2019 10:56

Beheerder schreef:Klein beetje offtopic maar bij de noorderburen regent het koersdoelverlagingen/verkoopadviezen voor Heineken. Deze ochtend o.a. Credit Suisse dat het koersdoel aanpast van €80,50 naar €74,00 en Morgan Stanley geeft een verkoopadvies.

Ik ben Heineken weer aan het opvolgen sinds korte tijd maar wil maar instappen onder de 70. (Ooit eens aangekocht juist na de LehmanBrothers val aan 19 Euro. Een maand later weer verkocht iets boven de 21 E)
Buy and Hold blijft mijn strategie, tenzij een aandeel 20 percent gestegen is in een periode van enkele weken/maanden na aankoop.

Gebruikersavatar
jens_dev
Forum elite
Forum elite
Berichten: 7952
Lid geworden op: 17 Dec 2012 15:13
waarderingen: 3715
Contact:

Re: AB InBev

Berichtdoor jens_dev » 14 Jan 2019 11:13

Als alle analisten tegelijk met herzieningen komen, hebben ze hun modelletjes getoetst bij het management. Grote kans dat hun verwachtingen voordien te hoog lagen. Hou maar in het oog wanneer Heineken rapporteert.
Never waste a good crisis
https://jensdev.blogspot.com

peterbxl
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 122
Lid geworden op: 27 Mar 2018 11:01
waarderingen: 32
Contact:

Re: AB InBev

Berichtdoor peterbxl » 14 Jan 2019 11:31

De tijd is ook niet meer wat het geweest is....
AB INBEV in moeilijkheden????? Ik las dit weekend nog positief artikel over de logische keuze van Aziatische beursgang.

Gebruikersavatar
vogelspotter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2682
Lid geworden op: 26 Aug 2015 19:37
Locatie: Limburg
waarderingen: 2863
Contact:

Re: AB InBev

Berichtdoor vogelspotter » 14 Jan 2019 13:02

MARKTEN LIVE
11:30

'Beursgang Azië-tak AB InBev houdt steek'

Een heel andere visie over de mogelijke aparte beursgang van de Aziatische activiteiten van AB InBev

vinden we bij Degroof Petercam. Analist Fernand de Boer vindt dat zo'n operatie, die aantoont dat het concern verschillende opties heeft om zijn zware schuldenlast aan te pakken, zinvol zou zijn.


Hij vindt ook de waardering van 70 miljard dollar voor de tak die Bloomberg naar voor schoof, niet zo gek. De tak mag hoger gewaardeerd worden dan bijvoorbeeld CR Beer vanwege de veel hogere ebitda-marge (brutobedrijfswinst op omzet), merkt hij op.


Mocht de tak tegen 2,5 keer de verhouding nettoschuld/ebitda naar de beurs gaan, dan kom je tot een waarde van ongeveer 57 miljard dollar. Mocht 20 procent van de aandelen worden verkocht, zou dit 11 miljard dollar opbrengen. Daardoor zou de schuldgraad (nettoschuld op ebitda) van AB InBev dalen van de huidige raming van 4,7x tot 4,2x.


De Boer blijft positief over AB InBev. Prijsverhogingen en de mix zouden de omzetgroei hoger moeten sturen, terwijl de trends inzake inputkosten (in het bijzonder de aluminiumprijzen) gunstiger zouden moeten worden. Hij verwacht ook iets minder impact van wisselkoersen in 2019. 'Dit zou beleggers moeten toelaten weer naar de fundamentals van de onderneming te kijken.' Hij behoudt zijn koopadvies en koersdoel van 80 euro.

Bron:"De Tijd"
charel01 liked last!
In port:AB Inbev,Arcelor,ASIT,Avantium, Deceun,Deutsche Bank,econocom,Euronav, Greenyard,OneSpan ,Weight Watchers, X-Fab,Wessanen,UCB.
Verk.TomTom,Nyrstar,Petobras(PBR-A).

Gebruikersavatar
Hanky
Premiummember
Premiummember
Berichten: 957
Lid geworden op: 07 Mar 2016 12:21
waarderingen: 808
Contact:

Re: AB InBev

Berichtdoor Hanky » 14 Jan 2019 14:17

Beursblik: Crédit Suisse herhaalt koopadvies AB InBev
14 jan 2019 om 14:14
(ABM FN) Crédit Suisse heeft maandag het koopadvies voor AB InBev herhaald, maar verlaagde het koersdoel van 85,00 naar 82,00 euro.

Analisten van Crédit Suisse reageerden op de geruchten van afgelopen vrijdag dat AB InBev een beursgang voor haar Aziatische activiteiten zou overwegen. Volgens Bloomberg zou dit 70 miljard dollar opbrengen.

Een dergelijke operatie bewijst volgens Credit Suisse dat AB InBev opties heeft om de balans te verkleinen. Daarnaast zorgt het voor aandacht in de markt voor de som der delen van AB InBev.

Overigens meent Credit Suisse dat een waardering van 22 keer de bedrijfskasstroom (EBITDA), zoals Bloomberg die noemt, vermoedelijk niet haalbaar is. Een multiple van 17 oogt realistischer, aldus de analisten.

In een sectorrapport schreef Credit Suisse dat Heineken en Carlsberg een lastigere vergelijkingsbasis en meer concurrentie tegemoet kunnen zien.

Rivaal AB InBev heeft net als de hele sector last van hogere inkoopkosten, maar volgens de analisten kan AB InBev in Brazilië wat meewind verwachten, wat de autonome groei zal aanjagen.

https://beursig.com/beursnieuws/beursbl ... -ab-inbev/
vogelspotter liked last!
ABInbev, Ageas, ArgenX, Galapagos, KBC, KBCA, Mithra, Sioen

Gebruikersavatar
vogelspotter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2682
Lid geworden op: 26 Aug 2015 19:37
Locatie: Limburg
waarderingen: 2863
Contact:

Re: AB InBev

Berichtdoor vogelspotter » 14 Jan 2019 15:06

Nieuws
 Markten Live
 Nieuws

Analisten verdeeld over Aziëplan AB InBev


14 januari 2019 14:37

'AB InBev lijkt in moeilijkheden en de operatie houdt steek.' Analisten reageren verdeeld over het plan van de brouwer om zijn Aziëtak naar de beurs te brengen.


Het persbureau Bloomberg meldde vrijdag dat AB InBev een beursgang overweegt voor zijn Aziatische activiteiten. De brouwer zou die activiteiten op 70 miljard dollar waarderen of 22 maal de brutobedrijfswinst (ebitda). De verkoop van een minderheidsbelang zou ongeveer 5 miljard dollar opbrengen en kan helpen om de hoge schuld af te bouwen.


'Als het nieuws klopt, suggereert dit dat AB InBev in moeilijkheden zit', zegt Reg Watson, analist bij ING. 'In de eerste plaats zal het ophalen van 5 miljard dollar de nettoschuld van 105 miljard dollar maar een beetje doen dalen. Ten tweede is de IPO een signaal dat de groei in China zal vertragen. AB InBev worstelt met de sterke concurrentie van de alliantie tussen de Chinese brouwer CR Beer en Heineken.'


Ten slotte vindt Watson de waardering van de Aziatische poot te hoog. 'We vinden het moeilijk te verantwoorden dat de Aziatische poot 27 procent van de waarde van AB InBev vertegenwoordigt als die activiteit slechts 12 procent bijdraagt tot de ebitda. Zo'n waardering doet lastige vragen rijzen over de waardering van de overige 88 procent van de ebitda.'


Niet realistisch


Credit Suisse zit op dezelfde golflengte. 'Een waardering van 22 maal de ebitda is wellicht niet realistisch', zegt analist Sanjeet Aujia. Ook Kepler Chevreux is kritisch. Een beursgang van de Aziatische poot is volgens het beurshuis een zuiver financieel initiatief dat elke strategische motivering mist.


Degroof Petercam is positiever over de plannen van AB InBev. 'Dit houdt steek en illustreert dat AB InBev verscheidene opties heeft om zijn hoge schuldenlast aan te pakken', zegt analist Fernand de Boer. 'Als we veronderstellen dat AB InBev 20 procent van de Aziëtak op de beurs noteert en 11 miljard dollar ophaalt, dan zou dat de schuldratio doen dalen van 4,7 naar 4,2 maal de ebitda.'


Beleggers positief


Het valt op dat beleggers positiever zijn dan analisten. AB InBev is maandag de enige stijger van de Bel20-aandelen. Het aandeel houdt stand ondanks de beursdaling en steeg vrijdag met 3,7 procent na het artikel van Bloomberg en het nieuws dat de brouwer voor 16 miljard dollar schulden heeft geherfinancierd. Ondanks de kritische commentaren verwachten de meeste analisten het komende jaar een koersstijging van het aandeel, dat maandag tegen 63,5 euro wordt verhandeld.


Credit Suisse heeft een koersdoel van 85 euro en Degroof Petercam van 80 euro. 'Dankzij de sterke aanwezigheid van SAB Miller in Afrika, Azië en Oceanië zal de groei verbeteren en dat zal de zwakte in de VS compenseren', zegt De Boer. 'De kosten zullen gunstig evolueren. Daarom verwachten we dat de neerwaartse herziening van de winstverwachtingen zal stoppen.'


ING is een van de weinige instellingen die een verdere koersdaling verwacht. De Nederlandse bank ziet de koers van AB InBev afbrokkelen naar 54,9 euro.


Wouter Vervenne,

Redacteur Beleggen
Bron:"De Tijd"
alles kan beter liked last!
In port:AB Inbev,Arcelor,ASIT,Avantium, Deceun,Deutsche Bank,econocom,Euronav, Greenyard,OneSpan ,Weight Watchers, X-Fab,Wessanen,UCB.
Verk.TomTom,Nyrstar,Petobras(PBR-A).

Gebruikersavatar
charel01
Premiummember
Premiummember
Berichten: 22214
Lid geworden op: 02 Jan 2012 20:17
Locatie: Provincie Antwerpen
waarderingen: 9515
Contact:

Re: AB InBev

Berichtdoor charel01 » 15 Jan 2019 12:36

Op 15 januari 2019 hebben de analisten van RBC hun beleggingsadvies voor Anheuser-Busch InBev (ABI; ISIN: BE0974293251) herhaald. Het advies van RBC voor Anheuser-Busch InBev blijft "sector outperform".
De analisten behouden hun koersdoel van 75,00 EUR.

Op 15 januari 2019 hebben de analisten van Berenberg hun beleggingsadvies voor Anheuser-Busch InBev (ABI; ISIN: BE0974293251) herhaald. Het advies van Berenberg voor Anheuser-Busch InBev blijft "kopen".
De analisten behouden hun koersdoel van 90,00 EUR.
vogelspotter liked last!
Go with the flow.

Gebruikersavatar
Umi
Premiummember
Premiummember
Berichten: 2261
Lid geworden op: 06 Mar 2013 19:06
waarderingen: 1007
Contact:

Re: AB InBev

Berichtdoor Umi » 15 Jan 2019 21:22

Dutra is weer aan het handelen; 'pledging of shares' + koop/verkoop putopties ??

https://www.fsma.be/nl/transaction-search
Pietro liked last!

joachimds
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1179
Lid geworden op: 11 Sep 2012 12:12
waarderingen: 454
Contact:

Re: AB InBev

Berichtdoor joachimds » 15 Jan 2019 21:40

Vermoedelijk een bull spread met geschreven opties en gedeeltelijk ingedekt met gekochte opties aan lagere strike en aandelen. (De getalletjes kloppen ook als je alles uitrekent)

Interessanter zou zijn om te weten wat de strike prices zijn...


Eigenlijk zou het verboden moeten zijn dat een CFO voor 65 miljoen (!!!!) exposed is aan het bedrijf waar hij werkt met exotische constructies. Ik kan mij moeilijk inbeelden dat Mr CFO niet aan zijn eigen portefeuille denkt als hij beslissingen moet nemen...

Maar goed... Transactie datum was vrijdag 11/1. Ik mag hopen dat het na het uitlekken van het Azie IPO ballonetje was...
Pietro liked last!


Word gratis lid op Beursig.com

Discussieer met duizenden beleggers en profiteer
van minder advertenties en abonneer op onderwerpen.

Registreer nu binnen enkele tellen