B&S Group

Beleggen in aandelen beurs Amsterdam, AEX en AMX index, etc.
Plaats reactie
Hunter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3871
Lid geworden op: 01 Sep 2013 14:05
waarderingen: 921
Contact:

B&S Group

Berichtdoor Hunter » 26 Feb 2018 09:19

Nog een aankondiging van een beursgang, de website van het bedrijf: https://www.bs-gg.com/nlGroothandelaar B&S gaat naar de beurs
Gepubliceerd op 26 feb 2018 om 07:18

AMSTERDAM (AFN) - De Dordtse groothandelaar in levensmiddelen en cosmetica B&S Group gaat voor een notering op de Amsterdamse beurs. Dat maakte de onderneming maandag bekend. De beursgang moet, afhankelijk van marktomstandigheden, de komende weken plaatsvinden.

B&S levert onder meer voeding, cosmetica en drank aan de meeste grote Europese cruiserederijen, maar ook aan legerbases die opereren onder vlag van de Verenigde Naties en de NAVO. Het bedrijf koopt verder producten goedkoop in bij grote merkfabrikanten, voor retailers en voordeelketens als Action en Kruidvat. Ook behoort internetgigant Amazon tot de klanten. Het bedrijf bedient klanten in meer dan honderd landen.

De afgelopen jaren groeide het bedrijf, met zijn wortels in 1872, jaarlijks met bijna 13 procent. B&S behaalde die groei deels autonoom, maar voor ongeveer een derde door middel van overnames. Die koers wil het bedrijf verder voortzetten. Vorig jaar had B&S een omzet van meer dan 1,5 miljard euro en een winst van 68,8 miljoen euro.

Divendbeleid

Het bedrijf wil bij een notering een dividendbeleid hanteren, waarbij het op termijn de uitkering aan aandeelhouders laat toenemen. In eerste instantie mikt het op een dividend aan de onderkant van de bandbreedte van 40 tot 60 procent van de winst.

B&S is nu nog in handen van ondernemer Willem Blijdorp en topman Bert Meulman. Blijdorp blijft via zijn investeringsvehikel Sarabel een grootaandeelhouder. Zowel Blijdorp als Meulman hebben aangegeven sowieso langetermijnaandeelhouders te willen blijven.
Jojo liked last!