Ageas

Beleggen en aandelen kopen in België, beursberichten, informatie delen, beurskoersen analyseren + Mid, Small, Fixing
dafie
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 362
Lid geworden op: 25 Jun 2018 13:14
waarderingen: 78
Contact:

Re: Ageas

Berichtdoor dafie » 13 Jul 2018 14:31

seanimfje schreef:Mmm, hoeveel denk je te mogen ontvangen betreffende de geleden schade ? 15eurookes ;)

't Zal wel gene vette zijn voor de gewone middenklasse..

Dat de uitspraak nu eens positief mag zijn..'k zou me zeer tevreden voelen. Mo 'k zit met een twijfelachtig gevoel..vrijdag den 13de..Wie / wat / waarom zou baat hebben als het een njet wordt?

vele 1000zenden eurookes,mischien dat jij voor enkele eurookes speelt,zelfs mijn advokaat meester arnauds zit er flink achter en doet dat ook niet voor 15eurookes :clap: ;)
Word gratis lid op Beursig.com

Discussieer met duizenden andere beleggers en
profiteer van minder advertenties, abonneren op
favoriete onderwerpen en toegang tot de chatbox.

Registreer u binnen enkele tellenpowered by Surfing Waves

patollo
Forum newbie
Forum newbie
Berichten: 7
Lid geworden op: 18 Mei 2018 15:07
waarderingen: 10
Contact:

Re: Ageas

Berichtdoor patollo » 13 Jul 2018 15:15

Een indicatie van welk bedrag je zou kunnen krijgen.

https://www.forsettlement.com/calculato ... greement=1

Gebruikersavatar
homer bundy
Premiummember
Premiummember
Berichten: 2266
Lid geworden op: 09 Jan 2012 13:38
waarderingen: 3794
Contact:

Ageas: De schikking

Berichtdoor homer bundy » 13 Jul 2018 18:25

Wet collectieve afwikkeling massaschade Fortis/Ageas. Art. 7:907 e.v. BW, art. 1013 e.v. Rv. Vervolg van de tussenbeschikkingen van 16 juni 2017 (ECLI:NL:GHAMS:2017:2257) en 5 februari 2018 (ECLI:NL:GHAMS:2018:368). Verbindendverklaring WCAM-overeenkomst tussen Ageas en belangenorganisaties. De schikkingsovereenkomst voorziet in een compensatie voor de voormalig aandeelhouders van het Belgisch/Nederlandse Fortis. De schikking is gesloten in verband met gebeurtenissen in 2007 en 2008 bij het voormalige Fortis die van invloed kunnen zijn geweest op de koers van de aandelen. Het gaat met name om de communicatie (of het gebrek daaraan) en het beleid van Fortis ten aanzien van haar financiële positie, de overname van ABN AMRO en de opsplitsing van Fortis, zoals nader omschreven in de schikkingsovereenkomst. Vergoedingen kunnen worden verkregen voor gekochte en gehouden aandelen in drie specifieke periodes die in de overeenkomst zijn genoemd. Daarnaast biedt de overeenkomst een aanvullende vergoeding voor iedereen die in de periode van 28 februari 2007 tot en met 14 oktober 2008 aandeelhouder was van Fortis. De compensatieregeling voor de aandelen als geheel is redelijk geoordeeld. De vergoedingen voor de belangenbehartigers zijn niet onredelijk. De aandeelhouders die hebben geprocedeerd tegen Fortis/Ageas of zich hebben aangesloten bij een belangenorganisatie worden actieve aandeelhouders genoemd en krijgen een extra vergoeding van 25% naast de vergoedingen voor de aandelen die voor iedereen gelijk zijn. Het hof heeft die extra vergoeding redelijk gevonden, behalve voor de leden van VEB (Vereniging van Effectenbezitters). Voor de leden van de VEB geldt, anders dan voor aandeelhouders die zich hebben aangesloten bij een commerciële belangenorganisatie, dat er geen nadeel is dat gecompenseerd moet worden. De Opt out-termijn (art. 7:908 lid 2 BW) is vastgesteld op 5 maanden
charel01 liked last!
Portefeuille: LT: AGS en KBC/KBCA. Mijn motto: "meten is weten"

Benjamin Buffett
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 99
Lid geworden op: 13 Aug 2015 10:38
waarderingen: 93
Contact:

Re: Ageas

Berichtdoor Benjamin Buffett » 13 Jul 2018 18:33

14-11-2014 liked last!

Benjamin Buffett
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 99
Lid geworden op: 13 Aug 2015 10:38
waarderingen: 93
Contact:

Re: Ageas

Berichtdoor Benjamin Buffett » 13 Jul 2018 18:49

Groen licht voor Fortis-schikking

Naar schatting 150.000 tot 200.000 Fortis-gedupeerden hebben na bijna tien jaar eindelijk uitzicht op een (beperkte) schadevergoeding. Het hof van beroep van Amsterdam heeft vrijdag immers het licht op groen gezet voor de schikking van 1,3 miljard euro tussen Fortis-erfgenaam Ageas en een aantal groepen gedupeerden. Dat meldt het hof op zijn website.

Na de zomer is het exact tien jaar geleden dat de bankencrisis ook de financiële groep Fortis, die zich vertilde aan de miljardenovername van ABN AMRO, in haar greep kreeg. Fortis spatte uit elkaar en het aandeel werd gedecimeerd. Dat leverde verzekeringsconcern Ageas, de opvolger van Fortis, een strafonderzoek en een waslijst rechtszaken van misnoegde aandeelhouders op. Zij verweten Fortis onder meer de markt in de maanden voor de val misleid te hebben en eisten een schadevergoeding.

Lees meer
De Ageas-leiding koos in een reactie op die rechtszaken voor de vlucht vooruit en begon in het geheim te onderhandelen met de claimantenorganisaties. Dat leidde in de lente van 2016 tot een schikking met vier belangrijke vertegenwoordigers van aandeelhouders. Met 1,2 miljard euro gaat het om de grootste dergelijke deal in Europa.

De vier partijen zijn Deminor uit ons land en de Nederlandse organisaties VEB, Stichting FortisEffect en SICAF – Fortis had een binationale Belgisch-Nederlandse structuur en ook nogal wat Nederlandse aandeelhouders. Nadien sloten de advocaten Geert Lenssens en Laurent Arnauts met hun cliënten en de intussen overleden Nederlandse miljardair Dik Wessels zich daarbij aan.

Verdeling
Maar het hof van beroep van Amsterdam, bevoegd om zich uit te spreken in het kader van de Nederlandse Wet Collectieve Afwikkeling Massaschade, veegde de hoop op een regeling in juni 2017 van tafel. Het hof oordeelde dat de schikking niet bindend kon worden verklaard. Het struikelde vooral over de verdeling van het geld tussen procederende (actieve) en niet-procederende (niet-actieve) aandeelhouders en de vergoeding voor hun organisaties. Resultaat: Ageas en de belangenverenigingen dienden hun huiswerk over te doen.

Eind vorig jaar was dat nieuwe huiswerk klaar in de vorm van een herwerkte deal, met onder meer een gelijkgeschakeld basisbedrag tussen actieve en niet-actieve claimanten en 100 miljoen euro extra. Bovendien slaagde Ageas erin een van de grootste tegenstanders van de eerste deal, de Nederlandse consumentenorganisatie ConsumentenClaim, nu mee aan boord te hijsen.

'Nog steeds hoge vergoedingen'
Het werk diende opnieuw te worden voorgelegd aan het hof van beroep en dat heeft zich nu dus wel akkoord verklaard met de regeling. Technisch wordt die 'verbindend verklaard'. Het hof wijst er wel op dat de bedragen die de belangenorganisaties van Ageas krijgen, niet veranderd zijn. 'Het gerechtshof vindt die vergoedingen nog steeds hoog, maar toch niet onredelijk', luidt het oordeel.

Nu kan het werk beginnen om over te gaan tot de uitbetaling van de schadevergoeding. Het kan nog een tijd duren voor het effectief zo ver is, al was het maar omdat de aandeelhouders een jaar krijgen om een claim in te dienen, al worden snelle beslissers wel beloond. Wie welk bedrag krijgt, hangt af van tal van factoren zoals het aantal gedupeerden dat zich zal aanmelden.

Volgens indicaties van Ageas kunnen aandeelhouders rekenen op 0,15 tot 1,07 euro per aandeel. Daar kunnen wel nog extra vergoedingen bijkomen. Sowieso komen enkel aandeelhouders in aanmerking die tussen 28 februari 2007 en 14 oktober 2008 Fortis-aandelen bezat of kocht. Wie meestapt ziet af van verdere gerechtelijke acties.

Biermagnaat
Met het arrest is de juridische kous voor Ageas echter nog niet af. Een aantal aandeelhouders sloot zich niet aan bij de schikking, maar het gaat slechts om een kleine minderheid. Toch zijn er bekende namen bij zoals biermagnaat Alexandre Van Damme en partijen die bijgestaan worden door de bekende advocaat Mischaël Modrikamen.

Ook loopt er nog steeds een strafzaak tegen een reeks vroegere toplui. Maar dat dossier ligt al een hele tijd stil. De mogelijke verwijzing van de ex-toppers naar de strafrechter is zelfs nog niet voor de raadkamer gekomen. Mogelijk wacht het Brusselse gerecht op de afwikkeling van de schikking om het dossier weer te activeren.

Bert Broens, Journalist Ondernemen
charel01 liked last!

Gebruikersavatar
a21
Premiummember
Premiummember
Berichten: 3667
Lid geworden op: 17 Nov 2012 12:19
Locatie: west vlaanderen
waarderingen: 2697
Contact:

Re: Ageas

Berichtdoor a21 » 13 Jul 2018 19:56

http://inpublic.globenewswire.com/2018/ ... 05286.html
Fortisschikking bindend verklaard
Vandaag heeft het Gerechtshof te Amsterdam de Fortisschikking tussen Ageas, Stichting FORsettlement en de claimantenorganisaties (nl. de Vereniging van Effectenbezitters, Deminor, Stichting Investor Claims Against Fortis (SICAF) en Stichting FortisEffect) bindend verklaard.

Deze uitspraak betekent dat In aanmerking komende Aandeelhouders (personen die Fortis-aandelen in hun bezit hadden op eender welk tijdstip tussen het sluiten van de handel op 28 februari 2007 en het sluiten van de handel op 14 oktober 2008) recht hebben op compensatie voor de gebeurtenissen van 2007-2008, in ruil voor een volledige vrijwaring van aansprakelijkheid met betrekking tot deze gebeurtenissen, en in overeenstemming met de (andere) voorwaarden van de schikkingsovereenkomst.

Verdere praktische details over de schikking en de stappen die In aanmerking komende Aandeelhouders moeten ondernemen, worden aanstaande maandag 16 juli 2018 bekendgemaakt in een afzonderlijk persbericht en op FORsettlement.com.

In een reactie zei Bart De Smet, CEO van Ageas, het volgende over de uitspraak: "Wij zijn bijzonder verheugd over de uitspraak van het Gerechtshof. Zo kunnen we dit gedeelte van de Fortiserfenis eindelijk afsluiten, in het belang van alle voormalige Fortis-aandeelhouders, van Ageas en van zijn stakeholders. Dankzij deze schikking krijgen we onze strategische en financiële flexibiliteit volledig terug en kunnen we ons helemaal richten op onze kernactiviteit: verzekeringen."

Voor alle relevante informatie over de schikking en nadere berichten over de timing verwijzen we naar de specifieke website FORsettlement.com. Alle vragen over deze schikking kunnen ook worden verstuurd naar: forsettlement@computershare.com.

Ageas is een beursgenoteerde internationale verzekeringsgroep met 190 jaar vakkennis en ervaring. De onderneming biedt zowel particulieren als zakelijke klanten Levens- en Niet-levensverzekeringen die zijn ontworpen om aan hun specifieke behoeften te voldoen. Vandaag én in de toekomst. Als een van de grotere Europese verzekeraars richt Ageas zich op Europa en Azië, de twee werelddelen die samen het belangrijkste deel van de wereldwijde verzekeringsmarkt uitmaken. Ageas is succesvol actief in verzekeringsactiviteiten in België, het VK, Luxemburg, Frankrijk, Portugal, Turkije, China, Maleisië, India, Thailand, Vietnam, Laos, Cambodja, Singapore en de Filipijnen via een combinatie van 100% dochterondernemingen en langetermijnpartnerschappen met sterke financiële instellingen en belangrijke distributeurs. In de landen waar Ageas actief is, behoort deze tot de marktleiders. De onderneming heeft een personeelsbestand van meer dan 50.000 mensen en rapporteerde in 2017 een jaarlijks premie-inkomen van bijna EUR 34 miljard (alle cijfers tegen 100%).

Pdf versie van het persbericht
13-jul-2018
charel01 liked last!
curieuzeneuzemosterdpot

seanimfje
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 294
Lid geworden op: 18 Mar 2012 15:22
waarderingen: 39
Contact:

Re: Ageas

Berichtdoor seanimfje » 13 Jul 2018 20:58

:D 'k Peins dat ik de rest van het jaar enkel nog AGEAS ga bijkopen....


:clap:

Gebruikersavatar
vogelspotter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2573
Lid geworden op: 26 Aug 2015 19:37
Locatie: Limburg
waarderingen: 2641
Contact:

Re: Ageas

Berichtdoor vogelspotter » 14 Jul 2018 08:23

14-07-2018
Zorgen nog niet voorbij voor Ageas
letterlijk


Bert Broens

Met het groen licht voor de Fortis-schikking zijn nog niet alle gedupeerde beleggers gesust. Een van hen is de biermagnaat Alexandre Van Damme, die wel erg diepe zakken heeft.

Bijna tien jaar na de val van Fortis kan verzekeringsgroep en Bel20- bedrijf Ageas, de doorstart van Fortis, de komende maanden een belangrijk hoofdstuk grotendeels afsluiten. Met het groen licht van het hof van beroep van Amsterdam gisteren ligt de weg wijd open voor de schikking tussen Ageas en een reeks groepen gedupeerde Fortis-beleggers. Daardoor kunnen ze rekenen op een vergoeding van in totaal 1,3 miljard euro.

De partijen zijn er dus in geslaagd de eerdere bezwaren van het hof te ontzenuwen. Vorig jaar dienden ze hun huiswerk nog over te doen. Het hof maakte gisteren wel nog een nieuwe opmerking over de miljoenenvergoedingen die de claimantenorganisaties zoals Deminor opstrijken. Het vindt die vergoedingen nog altijd hoog, zij het niet onredelijk.

Even was er ook onduidelijkheid over de beslissing van het hof om de onkostenvergoeding van 25 procent voor beleggers die hebben geprocedeerd tegen Ageas of zich hebben aangesloten bij een belangenorganisatie niet te aanvaarden voor partijen die in zee gingen met de Nederlandse Vereniging van Effectenbezitters (VEB). Het hof vindt dat zij geen recht hebben op die extra vergoeding omdat ze geen kosten hadden.

De Amsterdamse magistraten vonden dat punt echter niet zwaar genoeg om daarvoor de hele regeling naar de prullenmand te verwijzen. 'Het belang van alle aandeelhouders samen en het belang van Ageas zijn daarmee niet gediend', luidde het. Het hof verklaarde de schikking 'als geheel verbindend'.

Bart De Smet, de CEO van Ageas, liet er na het inwinnen van juridisch advies ook geen twijfel over bestaan. 'De aandeelhouders van de vier oorspronkelijke claimantenorganisaties zullen absoluut op dezelfde manier behandeld worden. We zullen alle afspraken honoreren.'

Die vier organisaties zijn Deminor, VEB, Stichting FortisEffect en Sicaf. Na hun deal met Ageas sloten ook vier andere partijen zich aan bij de regeling. Het gaat om de beleggers die vertegenwoordigd werden door de advocaten Geert Lenssens en Laurent Arnauts, de intussen overleden Nederlandse miljardair Dik Wessels en de Nederlandse consumentenorganisatie ConsumentenClaim. Die laatste bood vorig jaar nog stevig weerwerk tegen de eerste versie van de schikking. Ageas en co. konden de organisatie evenwel aan boord hijsen.

Daarmee zijn niet alle revolterende beleggers afgedekt. Meerdere partijen die een rechtszaak tegen Ageas aanspanden, bleven tot nu buiten de schikking. Daar zijn twee bekende namen bij.

Vooreerst is er Alexandre Van Damme, een van de belangrijkste mensen aan de top van de biergigant AB InBev. Hij probeert zijn miljoenenverlies op zijn Fortis- belegging te recupereren via de rechtbank. In eerste aanleg haalde hij bakzeil, maar hij ging in beroep. Geld om te procederen is voor hem geen probleem: Van Damme is een van onze meest vermogende landgenoten.

Voorts gaat het om een reeks kleine aandeelhouders die zich laten bijstaan door de bekende Brusselse advocaat Mischaël Modrikamen. Die schreef geschiedenis door met een arrest van het hof van beroep van Brussel een nieuwe deal over de doorstart van Fortis als Ageas uit de brand te redden.

Het is weinig waarschijnlijk dat zij Ageas nog zwaar kunnen treffen. De groep heeft wel al geld uitgetrokken voor die resterende rechtszaken rond het Fortis-verleden, in de vorm van een provisie van zowat 53 miljoen euro. Dat bedrag komt boven op de spaarpot van welgeteld 1,308 miljard euro voor de schikking.

Wie niet in de dading wil stappen, krijgt van de Amsterdamse raadsheren vijf maanden de tijd om dat te melden. Die periode begint na de publicatie van het arrest 'in enkele bladen en op een paar websites'.

Uit het arrest van het hof van beroep van Amsterdam: 'Het is onvermijdelijk dat niet in elk individueel geval een bevredigend resultaat wordt bereikt. Het alternatief voor de regeling, het voeren van gerechtelijke procedures, is doorgaans kostbaar, terwijl dergelijke procedures vaak een lange duur hebben en de uitkomst onzeker is. De overeenkomst in haar thans aangepaste vorm, in haar geheel bezien, biedt voormalige aandeelhouders van Fortis een relatief eenvoudige, snelle, goedkope en risicoloze weg om een redelijke compensatie te krijgen.'
Bron:"De Tijd"
Wimpie85 liked last!
AB Inbev,Arcelor,ASIT,Avantium, Deceun,Deutsche Bank,econocom, Euronav,Greenyard,Nyrstar,OneSpan ,Weight Watchers, X-Fab,Wessanen.
Verk.TomTom , Petro Brasileiro S/A ADR A.

Gebruikersavatar
Banner
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1410
Lid geworden op: 19 Feb 2015 09:29
waarderingen: 823
Contact:

Re: Ageas

Berichtdoor Banner » 14 Jul 2018 13:22

Allemaal heel positief en in de lijn der verwachtingen:

http://hugin.info/134212/R/2205286/856727.pdf
neku liked last!
Veni,Vidi,Vici.

Gebruikersavatar
charel01
Premiummember
Premiummember
Berichten: 21930
Lid geworden op: 02 Jan 2012 20:17
Locatie: Provincie Antwerpen
waarderingen: 9067
Contact:

Re: Ageas

Berichtdoor charel01 » 16 Jul 2018 08:22

PERSBERICHT: Praktische details over de Fortisschikking
Na de verbindendverklaring van de Fortisschikking door het Gerechtshof
Amsterdam die afgelopen vrijdag 13 juli 2018 werd bekendgemaakt,
informeert Ageas over de praktische details en de stappen die In
aanmerking komende Aandeelhouders moeten ondernemen.

De kennisgeving van de verbindendverklaring zal worden verstuurd aan
alle bekende In aanmerking komende Aandeelhouders. Daarnaast zal de
kennisgeving op vrijdag 27 juli 2018 worden gepubliceerd in diverse
dagbladen in België en Nederland, op de website FORsettlement.com
mailto:FORsettlement.com en op de website van Ageas.

Claims administrator

Stichting FORsettlement heeft Computershare Investor Services plc
aangesteld om op te treden als onafhankelijke claims administrator die
het claimproces beheert.

Stappen die In aanmerking komende Aandeelhouders moeten ondernemen

Het claimformulier om vergoeding aan te vragen op grond van de
schikkingsovereenkomst is vanaf vrijdag 27 juli 2018 beschikbaar via
FORsettlement.com mailto:FORsettlement.com . Om vergoeding aan te vragen,
moet een In aanmerking komende Aandeelhouder uiterlijk ongeveer een jaar
daarna een claimformulier met ondersteunende bewijsstukken bij de claims
administrator indienen, d.w.z. uiterlijk op zondag 28 juli 2019.

In aanmerking komende Aandeelhouders die uiterlijk op maandag 31
december 2018 een volledig claimdossier met alle noodzakelijke
bewijsstukken indienen, hebben recht op een vervroegde uitkering van 70%
van hun compensatie.

Als gevolg van de publicatie van de kennisgeving van de
verbindendverklaring op 27 juli 2018, eindigt de opt-out periode van
vijf (5) maanden die het Gerechtshof heeft bepaald op maandag 31
december 2018. De kennisgeving geeft aan hoe en tot wanneer In
aanmerking komende Aandeelhouders die niet door de Fortisschikking
wensen gebonden te zijn, gedurende deze periode kunnen kiezen om niet
deel te nemen aan de schikking. Ageas behoudt zich het recht voor om de
Fortisschikking te beëindigen indien de opt-outs een bedrag
vertegenwoordigen dat hoger ligt dan 5% van het schikkingsbedrag van 1,3
miljard EUR.

Voor alle relevante informatie over de schikking en nadere berichten
over de timing verwijzen we naar de specifieke website FORsettlement.com
mailto:FORsettlement.com . Alle vragen over deze schikking kunnen ook
worden verstuurd naar: forsettlement@computershare.com.

Ageas is een beursgenoteerde internationale verzekeringsgroep met 190
jaar vakkennis en ervaring. De onderneming biedt zowel particulieren als
zakelijke klanten Levens- en Niet-levensverzekeringen die zijn ontworpen
om aan hun specifieke behoeften te voldoen. Vandaag én in de
toekomst. Als een van de grotere Europese verzekeraars richt Ageas zich
op Europa en Azië, de twee werelddelen die samen het belangrijkste
deel van de wereldwijde verzekeringsmarkt uitmaken. Ageas is succesvol
actief in verzekeringsactiviteiten in België, het VK, Luxemburg,
Frankrijk, Portugal, Turkije, China, Maleisië, India, Thailand,
Vietnam, Laos, Cambodja, Singapore en de Filipijnen via een combinatie
van 100% dochterondernemingen en langetermijnpartnerschappen met sterke
financiële instellingen en belangrijke distributeurs. In de landen
waar Ageas actief is, behoort deze tot de marktleiders. De onderneming
heeft een personeelsbestand van meer dan 50.000 mensen en rapporteerde
in 2017 een jaarlijks premie-inkomen van bijna EUR 34 miljard (alle
cijfers tegen 100%).

Pdf-versie van het persbericht:
http://hugin.info/134212/R/2205332/856738.pdf
3logic liked last!
Go with the flow.