Deutsche Bank

Beleggen in aandelen beurzen Frankfurt DAX, Londen FTSE 100, Parijs CAC40
Gebruikersavatar
ringoeur
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 807
Lid geworden op: 25 Jun 2013 11:07
waarderingen: 767
Contact:

Re: Deutsche Bank

Berichtdoor ringoeur » 01 Feb 2019 09:11

Koers nu onder € 7,50 : hoe ver gaat dit nog door is weer de vraag. Voorlopig 7,446 de bodem. (info voor diegene die geen realtime hebben)
Laatst gewijzigd door ringoeur op 01 Feb 2019 09:31, 1 keer totaal gewijzigd.powered by Surfing Waves

Gebruikersavatar
vogelspotter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2751
Lid geworden op: 26 Aug 2015 19:37
Locatie: Limburg
waarderingen: 2947
Contact:

Re: Deutsche Bank

Berichtdoor vogelspotter » 01 Feb 2019 09:30

Nieuws
 Ondernemen
Banken

Wankelend Deutsche Bank zet toch jaarwinst neer


01 februari 2019 08:51


Ondanks een zwaar kwartaalverlies legt de bankgroep voor het eerst sinds 2014 een jaarwinst voor.


Deutsche Bank heeft het afgelopen jaar zijn eerste winst geboekt sinds 2014. De nettowinst kwam uit op 341 miljoen euro, terwijl er in 2017 nog een verlies was van 735 miljoen euro. Desondanks blijft de bank onder de verwachtingen.

De inkomsten daalden het afgelopen jaar met 4 procent tot 25,3 miljard euro. Dat kwam onder meer door de inperking van de activiteiten en een lastige financiële markt in het vierde kwartaal. Parallel daalden de kosten met 5 procent - Deutsche Bank ontdeed zich over het ganse jaar van 6.000 personeelsleden. Eind 2018 had de bank nog 91.700 personeelsleden.


Het vierde kwartaal was bijzonder slecht. Deutsche Bank slikte een kwartaalverlies van 409 miljoen euro, terwijl analisten uitgingen van een verlies van 268 miljoen. Vooral de lucratieve handelstak deed het in die periode veel slechter. De omzet kromp voor het achtste kwartaal op rij.


Desondanks trok Deutsche Bank nieuwe klanten aan. Zo kwamen er in Duitsland 3.000 kleine zakelijke klanten bij. En na de introductie van Apple Pay gaf de bank binnen een periode van vier weken 7 procent meer creditcards uit. Ze verstrekte ook meer leningen en haar klanten stortten meer geld op hun rekeningen. De zakenbank daarentegen haalde 5 procent minder inkomsten.


Tegenwind


Deutsche Bank probeert met een nieuwe topman een ommekeer te bewerkstelligen, maar wordt daarbij gehinderd door onder meer beschuldigingen van witwassen, verlaagde ratings en gemiste stresstests.


De laatste maanden wordt er volop gespeculeerd over een fusie tussen Deutsche Bank en branchegenoot Commerzbank.


Volgens topman Christian Sewing is zijn bank nu dan toch echt de juiste weg ingeslagen. In 2019 wil hij dat Deutsche Bank winstgevende groei laat zien. De afgelopen jaren sneed het financiële concern al in de kosten, onder meer door reorganisaties. Die gaan ook dit jaar door.Bron:"ANP,De Tijd"
wolfe liked last!
In port:AB Inbev,Arcelor,ASIT,Avantium, Deceun,Deutsche Bank,econocom,Euronav, Greenyard,OneSpan ,Petrobras(PBR-A),Weight Watchers, X-Fab,Wessanen,UCB.
Verk.TomTom,Nyrstar.

Gebruikersavatar
charel01
Premiummember
Premiummember
Berichten: 22364
Lid geworden op: 02 Jan 2012 20:17
Locatie: Provincie Antwerpen
waarderingen: 9798
Contact:

Re: Deutsche bank

Berichtdoor charel01 » 01 Feb 2019 16:10

Cijfers Deutsche Bank nog zwakker dan verwacht
Deutsche Bank heeft deze ochtend zijn kwartaalcijfers gepubliceerd en kon de verwachtingen niet kloppen. Terwijl de markt een kwartaalverlies van 230 miljoen EUR verwachtte​, publiceerde de Duitse investeringsbank een verlies van 409 miljoen. Over het volledige jaar 2018 boekt DB wel nog winst, maar dat kan de sfeer niet opbeuren: het aandeel verliest 4,4%.

Zwakke inkomsten

De eerste reden voor de slechte resultaten moeten we zoeken aan de inkomstenzijde. De inkomsten uit de Investment Banking-divisie waren 10% lager dan de consensusverwachting en dan vorig jaar. Vooral de vastrentende activiteiten en de divisie 'Advisory & Underwriting' werden door de moeilijke marktomstandigheden van het voorbije kwartaal getroffen, met resp. 28% en 11% lagere cijfers dan verwacht. Ook de retaildivisie en het vermogensbeheer rapporteerden lagere inkomsten.
Naast de lagere inkomsten heeft de bank hogere provisies geboekt, omwille van verslechterde macro-economische vooruitzichten.
Aan de uitgavenkant lagen de kosten 15% lager dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder, maar dat was nauwelijks beter dan de verwachtingen en zeker niet genoeg om de druk op de inkomsten te compenseren.
De visie van KBC Asset Management

Tijdens de earnings call met de analisten herhaalde het management de focus op kosten, maar dat kan niet verhinderen dat analist Gauthier Cassiers (KBC Asset Management) heel voorzichtig blijft voor het aandeel. Dat heeft alles te maken met de hoge kosten, de tegenvallende inkomsten en de verslechterende macro-economische vooruitzichten.

Daarom wordt de "Verkopen"-aanbeveling en het koersdoel van 6,70 EUR behouden. Verder wordt in 2019 uitgekeken naar de toekomst van de bank, waarin een fusie met grote rivaal Commerzbank niet uitgesloten wordt.
wolfe liked last!
Go with the flow.

Gebruikersavatar
vogelspotter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2751
Lid geworden op: 26 Aug 2015 19:37
Locatie: Limburg
waarderingen: 2947
Contact:

Re: Deutsche Bank

Berichtdoor vogelspotter » 14 Feb 2019 10:04

Donnerstag, 14. Februar 2019
Der Börsen-Tag bei n-tv

Heute mit Wolfram Neidhard

08:54 Uhr
Deutsche-Bank-Investoren wollen Investmentbanking beschneiden

Deutsche Bank
Deutsche Bank 7,44

Vier der zehn größten Anteilseigner der Deutschen Bank haben einem Zeitungsbericht zufolge Einschnitte beim Investmentbanking gefordert. Vor allem die Sparte des Geldinstituts in den USA stünde im Visier der Investoren, berichtete die "Financial Times" ohne genauere Angabe von Quellen. Mindestens vier Mitglieder des Aufsichtsrates teilten diese Meinung, hieß es in dem Bericht.
■"Wir haben unser Geschäft in der Corporate & Investment Bank und in den USA bereits 2018 angepasst", teilte dder dax-Konzern in einer Reaktion auf den Bericht mit.
■"Wir haben unsere Anpassungen vor dem Zeitplan abgeschlossen und haben nun eine gute Grundlage für Wachstum."
wolfe liked last!
In port:AB Inbev,Arcelor,ASIT,Avantium, Deceun,Deutsche Bank,econocom,Euronav, Greenyard,OneSpan ,Petrobras(PBR-A),Weight Watchers, X-Fab,Wessanen,UCB.
Verk.TomTom,Nyrstar.

Gebruikersavatar
vogelspotter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2751
Lid geworden op: 26 Aug 2015 19:37
Locatie: Limburg
waarderingen: 2947
Contact:

Re: Deutsche Bank

Berichtdoor vogelspotter » 15 Feb 2019 17:07

15-02-2019

12:05 Uhr
Deutsche Bank: Geldwäscheermittler prüft Danske-Verwicklungen


Der Bafin-Sonderaufpasser bei der Deutschen Bank soll nach dem Willen der Behörde auch die Rolle des Geldhauses im Geldwäscheskandal bei der Danske Bank unter die Lupe nehmen.Deutsche Bank

"Wir halten die Ausweitung des Mandats des Sonderbeauftragten für sinnvoll. Das war bereits im Dezember vergangenen Jahres unser Verständnis, da Aufsichtsbehörden weltweit ein sehr großes Interesse an den Vorgängen rund um die Danske Bank Estonia hatten und haben", erklärte die Deutsche Bank in Reaktion auf einen entsprechenden Medienbericht.

"Weiterhin gibt es keine Hinweise auf ein Fehlverhalten unsererseits in diesem Zusammenhang", bekräftigte die Deutsche Bank, die zu dem Fall auch eine interne Untersuchung angestoßen hat. Deutschlands größte Geldhaus war Korrespondenzbank für die Filiale des dänischen Geldhauses in Estland. Heißt: Sie half als Institut mit globaler Reichweite bei der Abwicklung des Zahlungsverkehrs. Weil der Deutschen Bank Transaktionen verdächtig vorkamen, beendete sie 2015 die Geschäftsbeziehung.

In dem Geldwäscheskandal bei der Danske Bank geht es insgesamt um ein Volumen von rund 200 Milliarden Euro.

Bron:"n-tv"
wolfe liked last!
In port:AB Inbev,Arcelor,ASIT,Avantium, Deceun,Deutsche Bank,econocom,Euronav, Greenyard,OneSpan ,Petrobras(PBR-A),Weight Watchers, X-Fab,Wessanen,UCB.
Verk.TomTom,Nyrstar.

sjos
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2193
Lid geworden op: 20 Jan 2012 11:51
waarderingen: 430
Contact:

Re: Deutsche Bank

Berichtdoor sjos » 18 Feb 2019 10:19

vogelspotter schreef:Nieuws
 Ondernemen
Banken

Bank van de toekomst kegelt bank van het verleden uit DAX


06 september 2018 14:03

Het minder dan 20 jaar oude Wirecard heeft de 148 jaar oude Deutsche Bank voorbijgestoken als waardevolste financiële speler in Duitsland.

Een kleine revolutie op de beurs van Frankfurt: Commerzbank
, in 1988 een van de 30 stichtende leden van de Duitse sterindex DAX, vliegt uit de Duitse beursbarometer. Dat kondigde de Duitse beurs gisterenavond aan.

Het vrijgekomen zitje wordt ingenomen door Wirecard, zeg maar het Nederlandse Adyen. De specialist in mobiele betaaldiensten uit Aschheim nabij München groeit als kool en ziet dat weerspiegeld in een beurswaarde die met 22,5 miljard euro dubbel zo groot is als die van Commerzbank (10,6 miljard).

Meer nog: Wirecard heeft intussen in beurswaarde de grootste bank van het land, Deutsche Bank (20,4 miljard euro), voorbijgestoken. Commerzbank en Deutsche Bank hebben naast seriële eigen managementblunders ook te lijden onder de structureel onrendabele Duitse spaarmarkt, met zijn lappendeken aan spaarkassen.


Adyen en Wirecard doorbraken de hegemonie van banken en kredietkaartuitgevers bij elektronische betalingen en verdienen telkens een paar centjes op elke verwerkte transactie. Wirecard telt klanten als KLM, Transport for London en TUI.

Adyen debuteerde pas in juni op de Amsterdamse beurs en zag zijn beurskoers daar op de eerste dag verdubbelen. Wirecard gaat al iets langer mee: de Beiers trokken in 2005 naar de beurs via de overname van een beursschelp.


Klanten in porno-industrie


De exponentiële groei kwam er pas de voorbije jaren: van 2010 tot 2017 ging de omzet maal 5,5 (tot 1,49 miljard euro), de nettowinst maal vijf (tot 260 miljoen) en het personeelsbestand maal negen (tot 4.449).


Die groei is vooral het werk van Markus Braun, 'mister Fintech' van de oosterburen. De 48-jarige IT'er verwierf in 2002 de controle. Oorspronkelijk had het bedrijf een wat 'shady' imago omdat de klanten zich vooral in de porno- en gokindustrie situeerden. Maar geleidelijk aan maakte Braun 'zijn' Wirecard salonfähig, via een serie contracten in onder meer de luchtvaart- en retailbranche.


Toch bleef de vaak ondoorzichtige boekhoudkundig - met een potpourri van klantenrelaties en dochterbedrijven - flink wat kritiek opleveren. Zo schreef de Financial Times in zijn Alphaville-blog drie jaar geleden een vernietigende analyse 'Bullshit', noemde Braun die kritiek toen kort en krachtig. De DAX-promotie bewijst zijn grote gelijk.


Kurt Vansteeland,

Redacteur Beleggen

Bron:" Bloomberg ,De Tijd"


"Duitse waakhond muilkorft shorters in Wirecard 18/02/2019
Met de uitzonderlijke maatregel wil Frankfurt vermijden dat de Duitse fintechspeler temidden fraude-aantijgingen nog meer de speelbal van shorters wordt.
Een opvallende mededeling deze ochtend op de webstek van BaFin: de Duitse beurswaakhond verbiedt nieuwe shortposities in Wirecard WDI9,36% , bestaande shortposities mogen niet meer vergroot worden. Het verbod geldt tot 18 april, voor twee maanden dus.
BaFin kreeg voor de noodgreep de zegen van de Europese toezichthouder ESMA. 'ESMA beschouwt de huidige omstandigheden rond Wirecard een ernstige bedreiging voor het beleggersvertrouwen in Duitsland. Bijgevolg is de voorgestelde ingreep gepast'.
De straffe maatregel volgt op de escalerende oorlog tussen de Duitse fintechspeler en Financial Times. De Britse zakenkrant beschuldigt in opeenvolgende salvo's op basis van documenten uit het kantoor in Singapore Wirecard van fraude, wat het aandeel sinds eind januari 40 procent onderuit heeft gehaald.
Wirecard ontkent de aantijgingen en beschuldigt de FT op zijn beurt van 'onethische berichtgeving'. Eind vorige week berichtte de Frankfurter Allgemeine dat de openbaar aanklager in München één van de shorters ervan verdenkt op voorhand op de hoogte te zijn geweest van de publicatie van één van de artikels.
In een reactie zegt een woordvoerster van de zakenkrant dat de bewuste shorter 'niet op de hoogte zal zijn gebracht door een journalist of eender welk personeelslid van FT'.
De koersval en de harde salvo's van de FT hebben in Duitsland flink wat deining veroorzaakt. Het aandeel Wirecard is één van de beurslievelingen in Frankfurt, zeker nu de 'bank van de toekomst' de 'oude' Commerzbank uit de sterindex DAX heeft geknikkerd. "
bron: De Tijd online

Momenteel plus 10% a 110 euro
wolfe liked last!
Buy and Hold blijft mijn strategie, tenzij een aandeel 20 percent gestegen is in een periode van enkele weken/maanden na aankoop.

Gebruikersavatar
vogelspotter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2751
Lid geworden op: 26 Aug 2015 19:37
Locatie: Limburg
waarderingen: 2947
Contact:

Re: Deutsche Bank

Berichtdoor vogelspotter » 05 Mar 2019 18:03

Nieuws
 Ondernemen
Banken

Ontslagen bij Deutsche Bank in België


05 maart 2019 17:48

Deutsche Bank in België voert 24 naakte ontslagen door, zo werd dinsdag bevestigd in vakbondskringen. Er worden ook twee bankkantoren gesloten - Sint-Truiden en Lommel - omdat die niet meer voldoende renderen.


Deutsche Bank heeft momenteel zo'n 672 personeelsleden in ons land. De hele financiële sector staat onder druk, door het renteklimaat en het veranderende consumentengedrag.


Eind vorige maand kondigde de directie van Deutsche Bank aan dat er 24 naakte ontslagen worden doorgevoerd. De bonden zijn er wel in geslaagd om een hogere ontslagvergoeding uit de brand te slepen, gelinkt aan de anciënniteit, bevestigt CNE-secretaris Anetta Verstraeten. De meeste betrokkenen zijn intussen door de directie op de hoogte gebracht.


De vakbonden willen nu dat de afgesproken modaliteiten ook opgenomen worden in de volgende cao, voor het geval er nog ontslagen zouden vallen wegens economische of technische redenen. 'Human resources heeft ons verzekerd dat ze hierover in het directiecomité zullen praten', aldus Verstraeten./

Bron:"Belga , De Tijd"
In port:AB Inbev,Arcelor,ASIT,Avantium, Deceun,Deutsche Bank,econocom,Euronav, Greenyard,OneSpan ,Petrobras(PBR-A),Weight Watchers, X-Fab,Wessanen,UCB.
Verk.TomTom,Nyrstar.

Gebruikersavatar
vogelspotter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2751
Lid geworden op: 26 Aug 2015 19:37
Locatie: Limburg
waarderingen: 2947
Contact:

Re: Deutsche Bank

Berichtdoor vogelspotter » 08 Mar 2019 20:18

'Deutsche Bank en Commerzbank praten weer'

Gepubliceerd op 8 mrt 2019

Artikel

BERLIJN (AFN) - Topbestuurders van Deutsche Bank en Commerzbank praten weer over een mogelijk samengaan van de financiële concerns. Dat meldt het Duitse blad Focus op basis van ingewijden.

Topman Christian Sewing van Deutsche Bank en Commerzbank-directeur Martin Zielke zouden naar verluidt al enkele dagen intensieve gesprekken voeren. De Duitse regering dringt al langer aan op een krachtenbundeling van Deutsche Bank en Commerzbank. De exportgerichte economie van het land heeft volgens Berlijn sterke banken nodig en een fusie van de financiële concerns zou daar een rol in kunnen spelen.
wolfe liked last!
In port:AB Inbev,Arcelor,ASIT,Avantium, Deceun,Deutsche Bank,econocom,Euronav, Greenyard,OneSpan ,Petrobras(PBR-A),Weight Watchers, X-Fab,Wessanen,UCB.
Verk.TomTom,Nyrstar.

Gebruikersavatar
vogelspotter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2751
Lid geworden op: 26 Aug 2015 19:37
Locatie: Limburg
waarderingen: 2947
Contact:

Re: Deutsche Bank

Berichtdoor vogelspotter » 09 Mar 2019 20:47

Nieuws
 Ondernemen
Banken

'Deutsche Bank wil praten over fusie met Commerzbank'


09 maart 2019 16:22

Deutsche Bank gaat informele gesprekken aanknopen met Commerzbank over een mogelijke fusie. Dat meldt het persbureau Reuters.

Reuters bevestigt daarmee het nieuws dat eerder door de krant Welt am Sonntag was gebracht. De twee banken en het Duitse Ministerie van Financiën waren niet bereid commentaar te geven.

Het nieuws komt niet echt als een verrassing. Steeds meer experts geraakten er van overtuigd dat de twee grootste beursgenoteerde Duitse banken niet in staat zijn hun aanslepende problemen binnen een redelijke termijn op eigen kracht op te lossen. Beide banken zijn nog steeds niet hersteld van de crisis van 2008.

Het zou wel nog maar om informele gesprekken gaan. Er is nog geen formeel mandaat. Andere scenario's zijn ook nog altijd niet uitgesloten. Zo circuleerden ook al de namen van het Zwitserse UBS, het Franse BNP Paribas en het Nederlandse ING voor een internationale fusie.

Duitse oplossing

Toch is er duidelijk beweging in de richting van een Duitse fusie. Christian Sewing, de CEO van Deutsche Bank, zou zijn verzet hebben opgegeven om nog dit jaar een overeenkomst te sluiten, aldus de bron van Reuters.

Deutsche Bank heeft nood aan extra werkmiddelen en riskeert een verlaging van de kredietrating. De ratingbureaus Moody's en Fitch hebben een negatieve outlook gegeven voor de kredietrating van Deutsche Bank.

Toegang tot de deposito's van Commerzbank is een manier voor Deutsche Bank om te kunnen beschikken over goedkopere werkmiddelen, liet Paul Achleitner, de voorzitter van Deutsche Bank, al eerder uitschijnen.

Commerzbank heeft zelf ook al meegegeven dat de doelstellingen voor 2020 niet meer haalbaar zijn door de minder gunstige marktomstandigheden.

Duitse regering

Olaf Scholz, de Duitse minister van Financiën, en Jörg Kukies, zijn rechterhand en een voormalig bankier van Goldman Sachs, zouden de fusie genegen zijn. Door de vertragende economie wordt de terugkeer naar normale rentevoeten, cruciaal voor het herstel van de rendabiliteit, verder uitgesteld.

Heel wat leden van de Duitse regering willen niet langer wachten op de heropstanding van de Deutsche Bank op eigen kracht. Ze verkiezen één sterke bank die de Duitse kmo's, de ruggengraat van de Duitse exporteconomie, kunnen steunen als het straks economisch moeilijker wordt.

In 2016 waren er al gesprekken onder toenmalig CEO John Cryan. De onderhandelingen zijn toen afgesprongen. Sewing was er toen al bij betrokken als hoofd van de retailtak. Sewing staat nog maar een jaar aan de leiding van de grootste bank van het land.

Het is nog lang niet zeker dat de fusiegesprekken deze keer wel zullen slagen. Het blijft een groot vraagteken hoe de grotere aandeelhouders op de fusie zullen reageren. Dat zal vooral afhangen van de concrete fusievoorwaarden.

Patrick Luysterman,

Redacteur Ondernemen

Bron:" Reuters , De Tijd"
Lukang liked last!
In port:AB Inbev,Arcelor,ASIT,Avantium, Deceun,Deutsche Bank,econocom,Euronav, Greenyard,OneSpan ,Petrobras(PBR-A),Weight Watchers, X-Fab,Wessanen,UCB.
Verk.TomTom,Nyrstar.

Gebruikersavatar
Beheerder
Beheerder
Beheerder
Berichten: 5252
Lid geworden op: 01 Jan 2012 20:51
waarderingen: 3375
Contact:

Re: Deutsche bank

Berichtdoor Beheerder » 11 Mar 2019 12:11

Top Deutsche Bank en Commerzbank serieus in gesprek – media
11 maart 2019 07:44 Redactie

(ABM FN-Dow Jones) De bazen van Deutsche Bank en Commerzbank zijn concreet met elkaar in gesprek over een fusie van de twee grootste Duitse banken, onder druk van de Duitse politiek, die binnen enkele weken een beslissing zou verwachten. Dat meldden Welt am Sonntag en andere media zondag.

Lees meer op: https://beursig.com/beursnieuws/top-deu ... rek-media/
vogelspotter liked last!
Disclaimer: berichten geplaatst met dit account zijn geen beleggingsadviezen.


Tijdelijke promo tot 31 augustus:


Reageren en meer functies krijgen?

Discussieer met duizenden beleggers, minder advertenties, ideaal voor smartphone, betere gebruikservaring en gratis abonneren op favoriete onderwerpen.

Registreer binnen enkele tellen