Ahold Delhaize

Beleggen en aandelen kopen in België, beursberichten, informatie delen, beurskoersen analyseren + Mid, Small, Fixing
Gebruikersavatar
charel01
Premiummember
Premiummember
Berichten: 21938
Lid geworden op: 02 Jan 2012 20:17
Locatie: Provincie Antwerpen
waarderingen: 9085
Contact:

Re: Ahold Delhaize

Berichtdoor charel01 » 04 Jun 2018 09:18

Ahold Delhaize (KBC Securities: "Kopen"-advies - koersdoel 22 euro)

Interview nieuwe CEO (9 maanden) van Delhaize België, Xavier Piesvaux (ex CEO Carrefour China, CEO Mega Image en Senior VP Walmart Canada) in de lokale kranten. De belangrijkste punten: 1. Strategie: "Kwaliteit voor een fatsoenlijke prijs". Verbeteren kwaliteit met focus op gezondheid (o.a. minder suiker, zout en vet in huismerken) en verbeterde verpakking van F&V voor kinderen. 2. Promoties: Betere promoties, aan het begin van de maand meer 1+1 aanbiedingen, later in de maanden prijzen van veel artikelen zijn verlaagd tot € 0,99. 3. Resultaten: De eerste resultaten zijn veelbelovend, tijdens de eerste 3 maanden heeft Delhaize voor het eerst marktaandeel gewonnen in 1,5 jaar. De margedruk in het eerste kwartaal van 2008 houdt geen verband met zwaardere promoties. Delhaize besteedt niet meer aan promoties, ze worden slimmer/beter gepresenteerd. CEO is ervan overtuigd dat mensen liever een keer per maand zwaardere promoties zien (dan meerdere kleinere eens verspreid over 1 maand). De druk op de marges is te wijten aan zwaardere reclamecampagnes, maar de CEO is ervan overtuigd dat de marges snel zullen stijgen, ondersteund door efficiëntie en hefboomwerking. 4. Innovaties: Delhaize werkt ook aan een nieuw stadswinkelconcept dat zich sterk zal toespitsen op e-commerce. Bovendien zal Delhaize ook 4.000 producten een gezondheidsscore geven. Delhaize wil zich concentreren op de kwaliteit van de dienstverlening en kijkt niet naar de kassavrije winkels (zoals Albert Heijn) omdat het de kwaliteit van de dienstverlening verlaagt. 5. E-commerce: E-commerce zal een belangrijke groeimotor zijn, Delhaize was de eerste die thuisbezorging in België aanbood, alle grotere winkels hebben ophaalpunten en binnenkort zullen ook mensen in kleinere winkels hun online bestellingen kunnen ophalen. Delhaize is onlangs ook gaan kijken hoe het werkt met bol.com om het aanbod uit te breiden. Delhaize wil de pionier zijn op het vlak van E-commerce in België.
Visie van KBC Securities: De prestaties van Delhaize blijven al meer dan een jaar achter. KBC Securities analist Alan Vandenberghe is gerustgesteld door de opmerkingen van de CEO dat het omzetmomentum dat in het eerste kwartaal van 2008 werd waargenomen, naar verwachting niet zal vervagen en dat de marges na verloop van tijd zullen verbeteren naarmate de hefboomwerking intreedt. De CEO lijkt erop te vertrouwen dat meer en snellere innovaties zullen helpen om de positie van Delhaize op de Belgische markt te versterken. Sinds de fusie is België slechts goed voor 8% van de omzet. In het eerste kwartaal van 18 jaar steeg de omzet met 4,1% l-f-l bij een EBIT-marge van 2,25% (-19 basispunten). KBC Securities analist Alan Vandenberghe herhaalt zijn “Kopen”-advies met behoud van koersdoel van 22 euro. Ahold Delhaize is een goed beheerde onderneming die gezonde FCF genereert met behulp van de fusiesynergieën. Hij blijft beweren dat de waardering aantrekkelijk is omdat Ahold Delhaize handelt tegen een ongerechtvaardigde korting voor gelijken.
14-11-2014 liked last!
Go with the flow.Word gratis lid op Beursig.com

Discussieer met duizenden beleggers en profiteer
van minder advertenties en abonneer op onderwerpen.

Registreer nu binnen enkele tellenpowered by Surfing Waves

Gebruikersavatar
vogelspotter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2585
Lid geworden op: 26 Aug 2015 19:37
Locatie: Limburg
waarderingen: 2659
Contact:

Re: Ahold Delhaize

Berichtdoor vogelspotter » 04 Jun 2018 11:09

MARKTEN LIVE
4-06-2018
10:55

Topman Delhaize Belgium geeft Ahold Delhaize duwtje in de rug

Ahold Delhaize zit 1,3 procent in de lift.

Daar zit de positieve toon van Xavier Piesvaux, de topman van Delhaize Belgium, voor iets tussen. In interviews met De Tijd en andere kranten stelt de CEO dat het margeherstel van de voorbije negen maanden zich zal doorzetten en dat de marges op termijn zullen verbeteren.

Delhaize opent dit en volgend jaar telkens 40 nieuwe buurtwinkels (Proxy Delhaize en Delhaize Shop & Go) in ons land.

Bron:"De Tijd"
charel01 liked last!
AB Inbev,Arcelor,ASIT,Avantium, Deceun,Deutsche Bank,econocom,Euronav, Greenyard,Nyrstar,OneSpan ,Weight Watchers, X-Fab,Wessanen, Petro Brasileiro S/A ADR A.
Verk.TomTom

Gebruikersavatar
charel01
Premiummember
Premiummember
Berichten: 21938
Lid geworden op: 02 Jan 2012 20:17
Locatie: Provincie Antwerpen
waarderingen: 9085
Contact:

Re: Ahold Delhaize

Berichtdoor charel01 » 07 Jun 2018 16:37

Op 7 juni 2018 hebben de analisten van Exane BNP Paribas hun beleggingsadvies voor Ahold Delhaize (AD; ISIN: NL0011794037) herhaald. Het advies van Exane BNP Paribas voor Ahold Delhaize blijft "market outperform".
De analisten behouden hun koersdoel van 21,50 EUR.
14-11-2014 liked last!
Go with the flow.

Gebruikersavatar
vogelspotter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2585
Lid geworden op: 26 Aug 2015 19:37
Locatie: Limburg
waarderingen: 2659
Contact:

Re: Ahold Delhaize

Berichtdoor vogelspotter » 08 Jun 2018 16:12

Ahold: Dick Boer bij BNR

Beurs vandaagdoor Nico Inberg

gepubliceerd 8 jun 2018 om 07:30

views: 3.547
Ahold: Dick Boer bij BNR

De 60-jarige Dick Boer was vanochtend te gast bij BNR Zakendoen, het radioprogramma van Annette van Soest en Thomas van Zijl. Boer, hoewel Zeeuw van geboorte, spreekt met opvallend veel Amerikaanse woorden tussendoor.

Hij reageert onder andere op de komst van Amazon richting fysieke winkellandschap vorig jaar. Boer noemde de reactie van de financiële markten "overdreven". Hij zag wel aankomen dat Amazon iets dergelijks zou gaan doen, maar dat Amazon daadwerkelijk een fysieke winkelketen zou gaan kopen was voor hem ook een verrassing.

De beschermingsconstructie die Ahold onlangs verlengde noemt hij "nodig", om het management voldoende tijd te geven voor het geval er een overnemer opduikt. Hier kunt u het volledige interview terugluisteren.
( Zie homepage IEX.nl voor de link)

Samen met Kroger?

De hardnekkige geruchten dat Ahold samen verder gaat met Amerikaanse concurrent Kroger verwijst hij naar het rijk der fabelen. De fusie met Delhaize noemt hij een match made in heaven.
jean de florette liked last!
AB Inbev,Arcelor,ASIT,Avantium, Deceun,Deutsche Bank,econocom,Euronav, Greenyard,Nyrstar,OneSpan ,Weight Watchers, X-Fab,Wessanen, Petro Brasileiro S/A ADR A.
Verk.TomTom

Gebruikersavatar
sharky
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2427
Lid geworden op: 25 Jan 2015 19:47
waarderingen: 716
Contact:

Re: Ahold Delhaize

Berichtdoor sharky » 14 Jun 2018 20:13

Ahold sterk bezig laatste tijd.Is vandaag door eerder niveau gebroken en waarschijnlijk richting 22 € nu.
U kunt de afbeeldingen in deze bijlage niet bekijken, registreer hier en bekijk de bijlage.
vogelspotter liked last!
Aegon ,Ageas,KBCA,Galapagos,Pharming,Mithra en nog wat cash momenteel

Gebruikersavatar
Wimpie85
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1522
Lid geworden op: 19 Jan 2013 13:48
waarderingen: 386
Contact:

Re: Ahold Delhaize

Berichtdoor Wimpie85 » 14 Jun 2018 22:33

De psychologische barrière van de 20,00 euro lijkt eindelijk definitief doorbroken!

14-11-2014
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2061
Lid geworden op: 29 Dec 2017 16:39
waarderingen: 594

Re: Ahold Delhaize

Berichtdoor 14-11-2014 » 19 Jun 2018 09:55

Food Data schreef:Wat doet online met het rendement?

Het rendement van supermarkten die e-commerce-activiteiten ontplooien komt over een heel jaar gerekend gemiddeld €39.000 lager uit dan het rendement van supermarkten zonder online-activiteiten. Dat stelt financieel retailspecialist Marshoek, die voor het eerst de kosten van onlinefoodverkoop in beeld heeft gebracht. 'Elke euro online omzet kost 5 cent en daar moet je dan ook nog eens het kannibalisatie-effect bij optellen', zegt senior retailconsultant Joeri van Rens van Marshoek.


Online foodverkoop kost geld. Daar is zo'n beetje iedereen in de branche wel van overtuigd. Maar de vraag hoeveel geld dat dan kost, bleef tot nu toe onbeantwoord. Bij Marshoek hebben ze in het kader van de jaarlijkse benchmark supermarkten een berekening gemaakt die de kosten van onlineverkoop in beeld brengt. Marshoek heeft voor de benchmark de gegevens van 265 supermarkten van zelfstandig ondernemers verzameld. Onder hen zit een substantieel aantal supermarkten dat inmiddels e-commerce-activiteiten ontplooit, zegt Joeri van Rens van Marshoek. 'De hoeveelheid data is daarmee groot genoeg om de berekeningen te rechtvaardigen', aldus de retailconsultant.

Elke online euro kost €0,05

Marshoek is voor de berekening uitgegaan van een supermarkt met een weekomzet van €200.000. Dat ligt €40.000 boven het gemiddelde omzetniveau van de 265 in de benchmark vertegenwoordigde supermarkten. De keuze voor €200.000 is ingegeven door het feit dat het vooral de grotere supermarkten zijn die aan onlinefoodverkoop doen, zegt Van Rens. De kosten van onlinefoodverkoop vallen in twee delen uiteen. 'Je hebt kosten die direct met onlineverkoop te maken hebben. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan brandstofkosten, kosten van het leasecontract of aanschafkostenvan het bestelbusje, uurloon van de chauffeur of pickkosten in de winkel', somt Van Rens op. 'Op basis van de gegevens die wij nu hebben, kun je stellen dat er op elke euro die er online wordt verkocht een negatief rendement zit van 5 procent. Anders geformuleerd: elke online euro kost dus 5 cent.

Gemiddeld omzetaandeel 4,2 procent

Uit de gegevens van de supermarkten die online actief zijn, blijkt dat e-commerce gemiddeld goed is voor een omzetaandeel van 4,2 procent. Op een weekomzet van €200.000 is dat €8400. Dat betekent dat e-commerce die supermarkten wekelijks €420 (8400 x €0,05) kost. Op jaarbasis kom je dan uit op een kleine €22.000', rekent Van Rens voor.

Omzet kannibaliseert op winkelomzet

Het tweede deel van de onlinekosten heeft te maken met het kannibaliserende effect van online op de winkelomzet. Van Rens: 'De omzet van supermarkten met e-commerce- activiteiten groeit harder dan de omzet van supermarkten zonder e-commerce. Een deel van die snellere omzetgroei (30 procent) gaat echter ten koste van de omzet in de fysieke winkel. Dat betekent dat je op dat deel van de omzet geen nettomarge van 3,8 procent, maar een minmarge van 5 procent maakt. Als je dat uitrekent, kom je voor een supermarkt met een omzet van €200.000 per week uit op een rendementsverlies van circa €17.000 op jaarbasis. Opgeteld bij die 22.000 kom je dan uit op €39.000. Dat komt er op neer dat zo'n 10 procent van het rendement van supermarkten onder druk staat', concludeert Van Rens, 'want gemiddeld halen alle 265 supermarkten uit onze benchmark een rendement van €395.000 per jaar.'

Kanttekeningen bij de cijfers

De retailconsultant van Marshoek maakt wel een paar kanttekeningen bij de cijfers. 'Bij veel supermarkten komt het grootste deel van de onlineomzet voor rekening van bedrijven en instellingen. Dan praat je al snel over bestellingen van soms wel tot €250 à €300. Dat levert natuurlijk een ander kostenplaatje op dan bestellingen van €70 tot €80. Daarnaast biedt bijvoorbeeld Plus de mogelijkheid van Express-bestellingen. Zij vragen daarvoor een vergoeding van €9 en dat komt dichter in de buurt van de kosten die supermarkten moeten maken.' En Van Rens wil zeker niet gezegd hebben dat supermarkten maar moeten stoppen met online, want e-commerce is niet meer weg te denken uit de supermarktsector. Het is gewoon een wijze waarop klanten straks ook boodschappen zullen doen.

Loonkostenpercentage loopt flink uiteen

Omdat de presentatie van het benchmarkrapport in de Verspillingsfabriek in Veghel werd gehouden en de middag in het teken stond van (het terugdringen van) verspilling, heeft Van Rens het verspillingspotentieel van een gemiddelde supermarkt uit de benchmark in beeld gebracht. Niet onverwacht zijn de loonkosten de grootste kostenpost waarop kan worden bezuinigd. Die loonkosten lopen nogal uiteen bij de diverse zelfstandige ondernemers. 'Er zijn er die op een loonkostenpercentage van 5 procent zitten, maar er zijn ook ondernemers die boven de 10 procent uitkomen. De allerhoogste waarde lag bij 11 procent', aldus de retailconsultant van Marshoek.

Het gemiddelde loonkostenpercentage bij de 265 ondernemers bedraagt 7,8 procent. 'We hebben de loonkosten van alle ondernemers die boven dat gemiddelde van 7,1 procent zaten, teruggerekend naar het gemiddelde. Dan kom je uit op een besparing van ruim €60.000 per winkel per jaar.' Dat bedrag moet wel in perspectief worden geplaatst, aldus Van Rens. 'Er zit ook een andere kant aan het verhaal. Supermarkten met hogere loonkosten hebben vaak een betere marge en lagere derving, omdat ze met oudere en ervaren personeelsleden werken. Die letten er vaak net wat beter op dat producten moeten worden weggegooid en hebben ook meer oog voor margerijke producten. Dat compenseert de hogere loonkosten.'

Derving is een andere grote kostenpost

Gemiddeld wordt er in de supermarkten uit de benchmark voor €2500 per week weggegooid. Volgens de deskundigen van De Verspillingsfabriek is er in de goederenstromen van supermarkten een bespaarpotentieel van 20 procent aanwezig. Dat komt neer op €500 per week ofwel €26.000 per jaar. Ook op ander gebieden is er nog verbeterpotentieel voor zelfstandige ondernemers. In totaal komt Van Rens uit op een bedrag van €126.000 per jaar per winkel. 'Toen ik dat bedrag noemde, begon de zaal te lachen. Natuurlijk snap ik dat we niet in een ideale wereld leven. En ik vind ook dat besparen geen doel op zich moet zijn. Maar dat laat onverlet dat de 3,8 procent nettomarge die zelfstandige supermarkten nu gemiddeld realiseren, absoluut voor verbetering vatbaar is. En het goede nieuws voor supermarktondernemers is dat ze zelf invloed hebben op dat percentage.'
jean de florette liked last!

Gebruikersavatar
charel01
Premiummember
Premiummember
Berichten: 21938
Lid geworden op: 02 Jan 2012 20:17
Locatie: Provincie Antwerpen
waarderingen: 9085
Contact:

Re: Ahold Delhaize

Berichtdoor charel01 » 20 Jun 2018 08:23

Kepler Cheuvreux haalt Ahold Delhaize van favorietenlijst.

Op 20 juni 2018 hebben de analisten van HSBC hun beleggingsadvies voor Ahold Delhaize (AD; ISIN: NL0011794037) herhaald. Het advies van HSBC voor Ahold Delhaize blijft "kopen".
Het koersdoel wordt door de analisten verhoogd van 21,00 EUR naar 23,00 EUR.
14-11-2014 liked last!
Go with the flow.

jean de florette
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3223
Lid geworden op: 04 Okt 2014 19:09
waarderingen: 1295
Contact:

Re: Ahold Delhaize

Berichtdoor jean de florette » 25 Jun 2018 13:11

Is daar iets gaande?
Kijk af en toe, en zie telkens een 'markt' in de laat.

@ Charel. Als je weet waar het naartoe flow't, geef dan een seintje. Dank bij voorbaat.
Tubize, Delhaize en Ageas. En dan nog wat restjes

Gebruikersavatar
vogelspotter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2585
Lid geworden op: 26 Aug 2015 19:37
Locatie: Limburg
waarderingen: 2659
Contact:

Re: Ahold Delhaize

Berichtdoor vogelspotter » 25 Jun 2018 17:52

25-06-2018
16:28


Ahold Delhaize-concurrent knalt op het web

Terwijl het dagverlies op Wall Street al snel verdubbelt tot 1,3 procent

De supermarktketen Krogers zakt minder dan het marktgemiddelde na kwartaalcijfers. Alweer imponeerde de groei van de ecommerce-afdeling: de online omzet steeg met 66 procent in het eerste kwartaal dat eindigde op 26 mei. In het voorgaande jaarverslag zette Krogers al een groei van 90 procent neer over 12 maanden. Krogers zet stevig in op de expansie van ClickList, waarmee het boodschappen aan huis levert bij klanten die op het web bestellen. ClickList bereikt voorlopig nog niet de voordeur van alle Amerikanen, dus is er nog wat werk aan de winkel.
Bron:"De Tijd"
Wimpie85 liked last!
AB Inbev,Arcelor,ASIT,Avantium, Deceun,Deutsche Bank,econocom,Euronav, Greenyard,Nyrstar,OneSpan ,Weight Watchers, X-Fab,Wessanen, Petro Brasileiro S/A ADR A.
Verk.TomTom