Aandeel Galapagos

Beleggen en aandelen kopen in België, beursberichten, informatie delen, beurskoersen analyseren + Mid, Small, Fixing
Karl
Premiummember
Premiummember
Berichten: 2350
Lid geworden op: 07 Dec 2014 14:52
waarderingen: 601
Contact:

Re: Galapagos

Berichtdoor Karl » 11 Aug 2018 22:28

Hallo en welkom Dar-win, ik zal de informatie eens gaan lezen maar die kruisbestuiving is vanuit IEX niet toegestaan. Ik heb daar wel eens enkele keren een link naar hier geplaatst maar zonder duidelijke opgaaf van reden werd dat verwijderd. Bij IEX is de moderator niet alleen partijdig maar ook niet vies van censuur.
Nyrstar Engie Euronav KBC Galapagos Acacia ABN Amro
Word gratis lid op Beursig.com

Discussieer met duizenden andere beleggers en
profiteer van minder advertenties, abonneren op
favoriete onderwerpen en toegang tot de chatbox.

Registreer u binnen enkele tellenpowered by Surfing Waves

Dar-win
Forum newbie
Forum newbie
Berichten: 5
Lid geworden op: 11 Aug 2018 10:50
waarderingen: 17
Contact:

Re: Galapagos

Berichtdoor Dar-win » 11 Aug 2018 23:04

Bedankt Karl,

Misschien was kruisbestuiving niet het juiste woord (ik moet me ook niet met biologie bezighouden maar louter met bioTECHNOlogie ;) )

Het laatste wat ik wil is moderatoren onnodig te triggeren. Ik kan me wel voorstellen dat opzichtig reclame maken voor concurrerende websites ietwat gevoelig ligt. (aantal hits / reclame etc.).

Wel heb ik hier een aantal berichten gelezen die in 1e instantie het licht zagen op iex.nl. Dat lijkt me toch niet 'verboden'?

Persoonlijk denk ik dat forumleden en/of (potentiële) aandeelhouders gebaat zijn met zoveel mogelijk relevante en nuttige informatie om mede daardoor juiste beleggingsbeslissingen te nemen.

Nou ja, de meeste forumleden weten inmiddels allang dat er meer websites bestaan en zullen die vast regelmatig over en weer bezoeken.
M.v.g. Dar-win

Gebruikersavatar
piddybull
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1779
Lid geworden op: 21 Jan 2013 22:45
Locatie: Aardbol
waarderingen: 2621
Contact:

Re: Galapagos

Berichtdoor piddybull » 12 Aug 2018 00:26

Beste Dar-win ,
Hartelijk welkom !

Erg blij dat je u hier toch hebt aangemeld om de zaak even uit te klaren voor wat betreft aandeelhoudersstructuren.
Sinds geruime tijd lees ik het gehele IEX Galápagos forum door om de betere posts hier te kopiëren met bronvermelding.
Ik ben zeker niet de enige.
Het is mijn wens alvast om dit niet meer te hoeven doen.
Dit kan natuurlijk enkel als de betere posters hier met een zelfde nicknaam hun account openen.

Er zijn wel enkele extra's bij Beursig.

Zo kan je hier privé contact leggen met andere forumleden.
Best handig als een opmerking je aandacht trekt en er even wil op doorgaan.
Anderzijds is de moderator ( beheerder ) hier tolerant,maar de fatsoenlijke regels worden strikter en eerlijker nageleefd.
Een foto of scan kan hier opgeladen worden en direct bijgevoegd worden.

Enkel van VODA heb ik een mailadres,voor de rest kom ik wel naar Leiden op de borrel om er wat meer te sprokkelen ;-)
Ik heb hem onlangs nog geschreven,maar hij was toen even out met dat scooter ongeval.
100 % ALL - IN GALAPAGOS Together We Make It Happen TOLEDO FILGOTINIB ISABELA Soon Finch results 1 & 3 Probably the best biotech in the world

Gebruikersavatar
piddybull
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1779
Lid geworden op: 21 Jan 2013 22:45
Locatie: Aardbol
waarderingen: 2621
Contact:

Re: Galapagos

Berichtdoor piddybull » 12 Aug 2018 12:23

dank@visje2

Draad " overname Gilead " om u wat juist te oriënteren ...

Mijn laatste bijdrage was op een mooie pinksterdag, maar nu zou ik willen beginnen met het lied “’t is weer voorbij die mooie zomer”maar het begon dit jaar al in april i.p.v mei. De versie van Gerard Cox alias Jaap Kooiman.

Overname bescherming.

Onno heeft inmiddels met de uitbreiding van het van Herk belang zijn gekoesterde 10% plus aandeelhouder, maar hij weet maar al te goed dat dit geen keiharde garantie is tegen een overname door Gilead. Overigens heel slim van van Herk om ook een deel van het belang in de VS aan te houden. Deze deelname zorgt er in ieder geval voor dat een overname beneden de 200 Euro onhaalbaar zal blijken te zijn. Overigens zal van Herk zeker zijn aandelen aanbieden in geval van een bod boven dit bedrag. De Goldman Sachs verwachting van 120 Euro daar lachen we hartelijk om op dit forum en het geeft aan dat ze een spelletje spelen.
De deal met Novartis m.b.t het MOR106 molecule helpt ook een beetje mee om de overname drempel te verhogen. Op het forum stelde PE dat de ultieme overnamedreiging ten einde zou kunnen zijn bij een partnerschap in glpg 1972 (osteoatritisch). Zelf heb ik hier ook aan gedacht mits in een orde van grote van de Gilead deal uit 2015 en met een andere big pharma partner. Dus inclusief een deelname in het aandelen kapitaal tegen een koers van boven de 110 Euro, ontwikkelingskosten en royalty afdrachten. OA zit nog in het beginstadium maar is veel belovend

Gilead

Dat een overname door uitsluitend Gilead in de rede ligt is reeds uitgebreid op dit draadje toegelicht. De situatie bij Gilead is echter fundamenteel veranderd met de aankondiging van het vertrek van de CEO John Milligan en de voorzitter van de Raad van Bestuur John Martin per 1 januari 2019. Hiermede lijkt het uitgesloten dat Gilead voor volgend jaar april een bod zal doen op Galapagos. Het besluitvormingsproces binnen Gilead is wel veel breder dan uitsluitend de CEO en de voorzitter van de Raad van Bestuur en duurt ook langer dan bij een klein biotech bedrijf. De CMO John Hutchinson is een vervent supporter van filgotinib en de inmiddels bekende 12 weekse Finch 2 resultaten zijn uitstekend als we luisteren naar de uitspraken van Galapagos CMO Walid Abi-Saab. De overname druk is dus vanuit een ontwikkelingperspectief toegenomen, maar in mijn ogen onmogelijk door de bestuurlijke crises bij Gilead. Een nieuwe situatie zou zich kunnen voordoen als de nieuw te kiezen CEO uit eigen gelederen zou komen, maar dat is niet de verwachting. Beide topbestuurders zijn mannen met een Gilead verleden vanaf begin jaren 90 uit de vorige eeuw hebben zij Gilead groot gemaakt. Er lijkt dus voor een cultuurverandering te zijn gekozen en een hardere opstelling i.v.m teruglopende opbrengsten.

Overname prijs.

Een vertraging in het besluitvormingsproces van Gilead zal mijns inziens geen veranderingen te weeg brengen in de hoogte van een knock out bod van meer dan 250 Euro in april 2019. Natuurlijk er van uitgaande dat de ontwikkelingen bij Galapagos gelijk blijven en een OA deal niet zal worden gerealiseerd. Met piek verkopen van 6 miljard voor filgotinib bedraagt de royalty afdracht minimaal 1,2 miljard euro per jaar in 2024 en is pure winst van 24 Euro per aandeel. Vermenigvuldigd met een conservatieve 10x de winst komen we op 240 Euro waarde per aandeel. Dan vergeet ik de Novartis deal en de waarde van IPF, OA en de overige ontwikkelingen zoals het Toledo project. Het blijft rekenen in de toekomst want wellicht wordt wel besloten voor de inzet van een prioriteitvoucher voor een versnelde goedkeuring en dat brengt de marktintroductie weer een halfjaar naderbij. De 6 miljard lijkt hoog maar op een marktverwachting van 80 miljard voor alle indicaties, waar figotinib zou kunnen worden ingezet, is het een voorzichtige inschatting.
roefdewoef liked last!
100 % ALL - IN GALAPAGOS Together We Make It Happen TOLEDO FILGOTINIB ISABELA Soon Finch results 1 & 3 Probably the best biotech in the world

buffalo1
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1109
Lid geworden op: 14 Aug 2012 10:52
waarderingen: 502
Contact:

Re: Galapagos

Berichtdoor buffalo1 » 12 Aug 2018 13:00

:D :D :D laat maar komen

Gebruikersavatar
sanderus
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3399
Lid geworden op: 07 Aug 2012 08:47
Locatie: Fovea Centralis
waarderingen: 4687
Contact:

Re: Galapagos

Berichtdoor sanderus » 12 Aug 2018 17:37

ALS gilead en galapagos er in slagen om de omzet van filgo naar 6 miljard te pushen dan is die 1,2 miljard aan de onderkant van de lat. Vergeet niet dat de big 5 in de EU 50/50 split zijn + de volledige Benelux voor galapagos is. Verder beginnen de roalties begin de 20%...

.Galapagos assumes 35% of the co-promotion efforts in Germany, France, Italy, Spain, the United Kingdom, the Netherlands, Belgium, and Luxembourg. The parties will share equally in the net profit and net losses in these territories. In the markets in Belgium, the Netherlands, and Luxembourg, Galapagos will book the sales. Outside the co-promotion territories, Galapagos will be eligible to receive tiered royalty percentages ranging from 20-30% on global net sales of filgotinib.

Natuurlijk niet het vel...
Laatst gewijzigd door sanderus op 12 Aug 2018 17:42, 2 keer totaal gewijzigd.
Bussie liked last!

Blackbelt
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 671
Lid geworden op: 04 Nov 2013 22:29
waarderingen: 235
Contact:

Re: Galapagos

Berichtdoor Blackbelt » 12 Aug 2018 17:38

Goede analyse, maar altijd een beetje sceptisch als iemand All-In gaat met één aandeel.

Een tegenslag en het is out!

Gebruikersavatar
piddybull
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1779
Lid geworden op: 21 Jan 2013 22:45
Locatie: Aardbol
waarderingen: 2621
Contact:

Re: Galapagos

Berichtdoor piddybull » 12 Aug 2018 20:04

Blackbelt schreef:Goede analyse, maar altijd een beetje sceptisch als iemand All-In gaat met één aandeel.

Een tegenslag en het is out!


Beste Blackbelt,
De analyse is van " Visje2 " van ons bevriend forum.
Post zelden maar van behoorlijk niveau.

Mijn "all in" reclamebord ;) heeft je dus vermoedelijk wat misleid.
Voor de goede orde : Ik begrijp uw opmerking.
14-11-2014 liked last!
100 % ALL - IN GALAPAGOS Together We Make It Happen TOLEDO FILGOTINIB ISABELA Soon Finch results 1 & 3 Probably the best biotech in the world

Gebruikersavatar
sharky
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2422
Lid geworden op: 25 Jan 2015 19:47
waarderingen: 715
Contact:

Re: Galapagos

Berichtdoor sharky » 13 Aug 2018 09:31

piddybull schreef:
Blackbelt schreef:Goede analyse, maar altijd een beetje sceptisch als iemand All-In gaat met één aandeel.

Een tegenslag en het is out!


Beste Blackbelt,
De analyse is van " Visje2 " van ons bevriend forum.
Post zelden maar van behoorlijk niveau.

Mijn "all in" reclamebord ;) heeft je dus vermoedelijk wat misleid.
Voor de goede orde : Ik begrijp uw opmerking.

Ja ik lees ook op andere forums dat er mensen zijn die alles op een aandeel zetten .Dat vind ik persoonlijk ook iets te ver gaan.Lukt het echter is de winst navenant .Omgekeerd ook.
Ik heb ook wel destijds toen het Option aandeel in zijn glorieperiode stond en een enorme vlucht nam ook met een zeer zwaar deel daarin gezeten en dat heeft mij geen windeieren gelegd en heb alles verkocht net voor hun topkoers .Ik geloof dat daar zelfs nu nog iemand zit die al zijn mogelijke poen op dat aandeel nog zet.Dan moet men goed zot zijn .
Maar verschil met deze bio pharma is wel dat ze ook nog andere items in de pijplijn hebben zitten .Dus zo'n situatie zoals een volledig ineen storten van het aandeel is misschien niet mogelijk maar wie er in zit aan vrij hoge koersen kan wel een serieuze kater oplopen.
Daarom hou ik het toch liever ook wat meer gespreid .
Aegon ,Ageas,KBCA,Galapagos,Pharming,Mithra en nog wat cash momenteel

Gebruikersavatar
Msb12i
Premiummember
Premiummember
Berichten: 592
Lid geworden op: 20 Jul 2018 13:44
Locatie: Hulshout
waarderingen: 227
Contact:

Re: Galapagos

Berichtdoor Msb12i » 13 Aug 2018 10:38

Blackbelt schreef:Goede analyse, maar altijd een beetje sceptisch als iemand All-In gaat met één aandeel.

Een tegenslag en het is out!


+1

Elk beurs en belegging boek=> diversifiëren

Als het verloop gelijk blijft met voorbije maanden = natuurlijk kassa kassa
Het is moeilijk iemand te geloven, als je in zijn plaats zou liegen.